Adequació dels abeuradors de la Pleta de la Guilla

Dissabte, 10 de desembre de 2022 a les 00:00

El passat juliol van acabar els treballs d’adequació dels abeuradors de la Pleta de la Guilla, just sota el Tancalaporta.

Es tracta d’uns abeuradors per bestiar i fauna que recullen l’aigua d’un punt natural situat allà mateix. Són utilitzats per isards, bestiar domèstic i també excursionistes ja que són l’únic punt d’aigua que hi ha disponible en una gran àrea.

El fort desnivell, la zona molt inaccessible,  la gran presència de roques, el moviment del sòl  i el pas del temps els havien malmès molt i pràcticament ja no eren funcionals.

Les actuacions han consistit en un recodicionament de la canalització d’aigua amb la corresponent protecció contra el trapig, un anivellat i reforçament dels abeuradors i una retirada de tot el material en desús.

Els treballs s’han finançat mitjançant la convocatòria de subvencions als espais naturals de Catalunya, habitats i especies, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya (operació 04.04.01) per un import total de 10.648 € finançat un 90% per l’ajut (43% PDR i 57% DAAC) i un 10% mitjançant fons propis de l’Ajuntament de Gisclareny.

 

Darrera actualització: 10.12.2022 | 21:25