Informació senders locals

La Xarxa de Senders Locals de Gisclareny està formada per 10 itineraris circulars que recorren tot el municipi. Cada un porta el nom d’una de les lletres del municipi G-I-S-C-L-A-R-E-N-Y.

Totes les propostes transcorren per una paisatges espectaculars i permeten conèixer alguns dels indrets més emblemàtics del poble. Estan senyalitzats amb marques de pintura amb una franja blanca i una de verda. En alguns punts trobarem cartells direccionals. Els traçats són evidents i només cal posar-hi un xic d’atenció per anar-los seguint. En alguns punts, diverses rutes compareixen recorregut, cal estar atent. En els punts “més complicats” hi ha un mapa de situació general amb totes les opcions. En paper, hi ha tres fulletons editats que recullen tots els itineraris.

Hi ha propostes més o menys llargues i més o menys difícils, assegureu-vos abans de fer-les que la que escolliu encaixa amb la vostra experiència a la muntanya i la vostra condició física. Aneu ben equipats amb tot el material necessari. En alguns itineraris hi ha punts d’aigua, però en altres no, tingueu-ho en compte.

Informeu-vos de la previsió meteorològica, a muntanya el temps canvia molt ràpid i això pot suposar un perill. Hi ha zones extenses sense cobertura de telefonia mòbil, tingueu-ho en compte si voleu utilitzar dispositius electrònics que en necessiten. En la majoria dels camins hi pastura bestiar, és imprescindible tancar sempre els fils i portes que a travesseu.

Tots els punts d’inici hi ha espai per aparcar bé el cotxe, feu-ho sempre ocupant el menor espai possible i respectant el pas de veïns i altres visitants. Respecteu en tot moment l’entorn i les propietats privades, eviteu sorolls innecessaris i sobretot no deixeu deixalles, papers, tovalloletes i restes per l’estil. 

La xarxa de senders està pensada per fer únicament caminant. Per temes de seguretat i per evitar l’erosió, les bicicletes només poden circular per caminis amb una amplada mínima de 2 m. 


No hi ha millor manera de conèixer un indret que recorre’l caminant. Gaudiu de Gisclareny!

Mapa amb les rutes dels senders locals de Gisclareny

Darrera actualització: 12.04.2022 | 11:05
Darrera actualització: 12.04.2022 | 11:05